nieuws

Ruim 100 miljoen euro voor vakantie/zorgproject Kollum

bouwbreed Premium

kollum – Vastgoedontwikkelaar Phanos uit Houten realiseert een vakantie/zorgcentrum op het terrein van Muiden Chemie in Kollum. Het gebied is 78 hectare groot en krijgt de naam Lauwershage.

De investering voor dit unieke project bedraagt ruim 100 miljoen euro. Aannemingsmaatschappij Friso uit Sneek is betrokken als bouwpartner in de voorbereiding en uitvoering van het project.

Voordat de bouw op Lauwershage begint, moet er allereerst een milieu-effect rapportage worden uitgevoerd. Vervolgens moet het bestemmingsplan van het gebied worden gewijzigd. Voorheen werd er munitie in het gebied geproduceerd. Deze zware bedrijfsbestemming moet worden omgezet waardoor zorg en recreatie op het terrein mogelijk wordt.

Het project kan na al deze procedures halverwege 2007 beginnen. De bouwperiode bedraagt twee jaar.

Het terrein wordt ingericht met 350 kleine huizen speciaal voor mensen die 24 uur per dag zorg nodig hebben. De huizen worden geschikt gemaakt voor rolstoelgebruikers en het plaatsen van ziekenhuisbedden. Daarnaast wordt een (medisch) fitnesscentrum, zwembad, speeltuin, mediatheek en een restaurant gebouwd.

Aangrenzend aan het terrein ligt het Nationaal Park Lauwersmeer, waardoor er mogelijkheden worden gecreëerd voor trektochten te paard, wandelingen en diverse watersporten. Phanos werkt in het project samen met Zorggroep Noorderbreedte welke ziekenhuiszorg, thuiszorg en ouderenzorg verleent aan mensen uit de provincie Friesland.

Reageer op dit artikel