nieuws

Reserveer 3 procent voor buitenspelen

bouwbreed Premium

den haag – Kinderen hebben gegarandeerd speelruimte als bij nieuwbouwplannen 3 procent van de grond wordt gereserveerd voor speelplaatsen. Gisteren hebben kinderen namens het platform Ruimte voor de jeugd een petitie aan de Tweede Kamer aangeboden. De organisatie is een samenwerkingsverband van onder meer 3VO, Jantje Beton en Nuso. Zij bepleiten dat kinderen recht hebben […]

den haag – Kinderen hebben gegarandeerd speelruimte als bij nieuwbouwplannen 3 procent van de grond wordt gereserveerd voor speelplaatsen. Gisteren hebben kinderen namens het platform Ruimte voor de jeugd een petitie aan de Tweede Kamer aangeboden.

De organisatie is een samenwerkingsverband van onder meer 3VO, Jantje Beton en Nuso. Zij bepleiten dat kinderen recht hebben op speelruimte in de buurt. Diezelfde middag vergaderden de kamerleden over een initiatiefwet van de SP met die strekking.

Reageer op dit artikel