nieuws

Rechter heeft geen bezwaar tegen politietoren

bouwbreed Premium

assen – De bouw van het nieuwe hoofdbureau van de Regiopolitie Drenthe langs de A28 kan doorgaan. De rechter heeft het verzoek van een omwonende om een bouwstop af te kondigen, afgewezen. De politietoren krijgt een hoogte van 60 meter. De klager wilde via tussenkomst van de rechter zijn gelijk krijgen over zijn afnemend woongenot […]

assen – De bouw van het nieuwe hoofdbureau van de Regiopolitie Drenthe langs de A28 kan doorgaan. De rechter heeft het verzoek van een omwonende om een bouwstop af te kondigen, afgewezen. De politietoren krijgt een hoogte van 60 meter.

De klager wilde via tussenkomst van de rechter zijn gelijk krijgen over zijn afnemend woongenot als de toren er eenmaal staat. Voor de man bestaat nog de mogelijkheid naar de Raad van State te stappen, maar intussen kan met de bouw worden begonnen. In 2009 moet de gehele verhuisoperatie van de politie naar de nieuwe lokatie een feit zijn. Op de plek van het oude politiebureau komen een Jenaplanschool. Op het terrein komt waarschijnlijk ook een woonzorgcomplex van de GGZ, een filiaal van de bibliotheek en een gezondheidscentrum. Daarover wordt begin volgend jaar beslist.

Reageer op dit artikel