nieuws

Provincie Limburg boos op Kerkrade

bouwbreed Premium

maastricht – Kerkrade heeft boter op het hoofd en voert een toneelstuk op om mooie sier te maken bij de bevolking. Harde woorden van de Limburgse gedeputeerde H. Vrehen (CDA) naar aanleiding van een bezwaar van de gemeente Kerkrade tegen een nieuwe milieuvergunning voor puinbrekerij Hodzelmans. Omwonenden van die brekerij klagen over stof- en geluidsoverlast. […]

maastricht – Kerkrade heeft boter op het hoofd en voert een toneelstuk op om mooie sier te maken bij de bevolking. Harde woorden van de Limburgse gedeputeerde H. Vrehen (CDA) naar aanleiding van een bezwaar van de gemeente Kerkrade tegen een nieuwe milieuvergunning voor puinbrekerij Hodzelmans.

Omwonenden van die brekerij klagen over stof- en geluidsoverlast. De gemeente lijkt nu voor de klagers op te komen door bezwaar aan te tekenen. Maar in werkelijkheid was het de gemeente, die ter plaatse een bestemmingsplan heeft vastgesteld voor zware industrie. En dan kan de provincie slecht de vestiging van zulke zware industrie gaan verbieden, aldus Vrehen.

Als de gemeente echt voor zijn burgers wil opkomen, moet Kerkrade zelf zijn bestemmingsplan veranderen, aldus de provincie.

Die schreef dan ook een brief aan de gemeente met de oproep om een einde te maken aan de situatie dat twee overheden elkaar het leven zuur maken.

Reageer op dit artikel