nieuws

Peking investeert miljarden in infra

bouwbreed Premium

peking – Peking spendeert tussen 2004 en 2008 12,3 miljard dollar aan infrastructuur. De investeringen worden gedaan in het kader van de Olympische Spelen die voor 2008 op de agenda staan. Het geld gaat naar onder andere de aanleg van metrolijnen die bij elkaar opgeteld 300 kilometer lang zijn. Ook wordt er 600 kilometer snelweg […]

peking – Peking spendeert tussen 2004 en 2008 12,3 miljard dollar aan infrastructuur. De investeringen worden gedaan in het kader van de Olympische Spelen die voor 2008 op de agenda staan. Het geld gaat naar onder andere de aanleg van metrolijnen die bij elkaar opgeteld 300 kilometer lang zijn. Ook wordt er 600 kilometer snelweg aangelegd.

Volgens het statistisch bureau van de Chinese hoofdstad zorgen de investeringen in de infrastructuur van Peking voor 1,8 miljoen nieuwe banen. Daarnaast is de bouw van de benodigde sportcomplexen goed voor een flinke toename van de werkgelegenheid en zullen in de aanloop naar de Olympische Spelen veel mensen werk vinden in de servicesector. Volgens het bureau zijn de investeringen ook een enorme impuls voor de bereikbaarheid, telecommunicatie en het toerisme in het gebied rond Peking.

Reageer op dit artikel