nieuws

Parkeergarage voor the Hague World Forum

bouwbreed

den haag – Het gebied rond het Haagse Congrescentrum wordt begin volgend jaar flink op de schop genomen. De grote Statenhal die deel uitmaakt van het complex moet plaatsmaken voor het nieuwe kantoor van Europol.

Het deel van de parkeergarage onder dit gebouw wordt om veiligheidsredenen opgevuld, waardoor de rest van de parkeergarage, tussen de gebouwen, moet worden vergroot. Dat gebeurt door de garage met een laag te verdiepen en ook naar boven een parkeerlaag toe te voegen, die wordt weggewerkt onder een verhoogd maaiveld. Internationale instellingen in de buurt, zoals Europol en OPCW gaan ook gebruik maken van die garage die in totaal ruim 600 parkeerplaatsen gaat tellen.

Ontwikkelaars TCN en Provastgoed komen binnenkort met de bestekken op de markt voor de parkeergarage, die is ontworpen door architectenbureau Mecanoo. Rondom de toegangshuisjes heeft Mecanoo een glazen schacht geplaatst. Die zet zich door tot de bodem van de parkeergarage om daglicht tot diep in de constructie te laten doordringen. Omwille van de transparantie en de lange zichtlijnen zijn in de garage geen scheidings- of compartimenteringswanden meegenomen. Adviesbureau Peutz heeft de brandveiligheid via uitvoerige modellering zekergesteld. De bouw van de parkeergarage met het plein daarboven maakt deel uit van een operatie die het gebied rond het Congrescentrum een impuls moet geven. Het moet daarna bekend komen te staan onder de naam The Hague World Forum.

Reageer op dit artikel