nieuws

Overgangsregeling nachtwerk verlengd

bouwbreed Premium

den haag – De overgangsregeling voor nachtwerk blijft voorlopig bestaan. De regeling voor werknemers die langer in nachtdienst werken dan de arbeidstijdenwet voorschrijft, wordt pas opgeheven als de nieuwe arbeidstijdenswet klaar is. Het kabinet werkt op dit moment aan een nieuwe arbeidstijdenwet met eenvoudiger normen voor arbeidstijden en rusttijden. Daarin komen ook de normen voor […]

den haag – De overgangsregeling voor nachtwerk blijft voorlopig bestaan. De regeling voor werknemers die langer in nachtdienst werken dan de arbeidstijdenwet voorschrijft, wordt pas opgeheven als de nieuwe arbeidstijdenswet klaar is.

Het kabinet werkt op dit moment aan een nieuwe arbeidstijdenwet met eenvoudiger normen voor arbeidstijden en rusttijden. Daarin komen ook de normen voor nachtarbeid. Omdat het kabinet nog niet besloten heeft of de huidige overgangregeling voor permanente nachtarbeid in de nieuwe wet moet blijven bestaan, is besloten de regeling zoals die nu bestaat nog even te verlengen. Volgens die regeling mag een werknemer van 18 jaar en ouder in afwijking van de wet maximaal twintig keer in vier aaneengesloten weken �s nachts werken. De overgangsregeling is alleen van toepassing op de mensen die 1996 al meer in nachtdienst werkten dan de arbeidstijdenwet op dat moment toestond.

Reageer op dit artikel