nieuws

Oud-bestuurders Brunssum gehoord

bouwbreed Premium

brunssum – Een onderzoekscommissie van de gemeente Brunssum gaat vanaf eind oktober (oud-) ambtenaren en burgemeesters en wethouders van die gemeente horen. Dit in het kader van een groot onderzoek naar de vervuiling en falende sanering van het Emmaterrein. Het Emmaterrein is een voormalig mijnterrein. In de jaren negentig werd het terrein gesaneerd en bouwrijp […]

brunssum – Een onderzoekscommissie van de gemeente Brunssum gaat vanaf eind oktober (oud-) ambtenaren en burgemeesters en wethouders van die gemeente horen. Dit in het kader van een groot onderzoek naar de vervuiling en falende sanering van het Emmaterrein.

Het Emmaterrein is een voormalig mijnterrein. In de jaren negentig werd het terrein gesaneerd en bouwrijp gemaakt, in 1999 werden de eerste huizen opgeleverd. Maar al snel bleek de bodem zwaar verontreinigd. In 2001 en 2002 werd aanvullend bodemonderzoek gedaan. Hieruit bleek dat Emmaterrein Woonvlek I niet conform het saneringsplan is opgeleverd. Daarop besloot de gemeenteraad een onderzoekscommissie in het leven te roepen. Die heeft zich tot nog toe bezig gehouden met het lezen van de dossiers, maar er blijven vragen onbeantwoord. Daarom gaat de commissie zo�n dertig mensen achter gesloten deuren horen. Daarna organiseert de gemeente enkele hoorzittingen, om ten slotte een verslag met aanbevelingen aan de raad te doen.

Reageer op dit artikel