nieuws

Oosterpoort voor miljoenen opgeknapt

bouwbreed Premium

groningen – Het cultuurcentrum De Oosterpoort in de stad Groningen wordt opgeknapt. De gemeente trekt 4,1 miljoen euro uit voor het wegwerken van achterstallig onderhoud en 8 ton voor het �publieksvriendelijker� maken van het gebouw. Ook komt er meer kleur aan het overwegend zwart en wit getinte gebouw. Met de opknapbeurt is de discussie over […]

groningen – Het cultuurcentrum De Oosterpoort in de stad Groningen wordt opgeknapt. De gemeente trekt 4,1 miljoen euro uit voor het wegwerken van achterstallig onderhoud en 8 ton voor het �publieksvriendelijker� maken van het gebouw. Ook komt er meer kleur aan het overwegend zwart en wit getinte gebouw.

Met de opknapbeurt is de discussie over sloop van het cultuurcentrum en de komst van een nieuw theater aan de Grote Markt van de baan. Het college ziet nu toch opeens mogelijkheden om van �het lelijke eendje� een �mooie zwaan� te maken, zo schrijven B en W aan de raad.

In de opknapbeurt is veel aandacht voor de gevel, die veel prominenter in beeld komt. Intern worden er muren uitgebroken en nieuwe bars gebouwd. Op de eerste verdieping komt aan de voorzijde een activiteitenzaal met uitzicht op de diepenring. Ook heeft de gemeente plannen met de Stadsschouwburg. Er wordt een bedrag van 740.000 euro geïnvesteerd in interne verbeteringen.

Reageer op dit artikel