nieuws

Nederland corrupter door bouwfraude

bouwbreed Premium

ROTTERDAM – Nederland wordt vaker in verband gebracht met corruptie dan vroeger. Op een internationale lijst van minst corrupte landen is Nederland opnieuw gedaald en neemt het nu de elfde plaats in. Transparency International, een organisatie die wereldwijd corruptie onderzoekt, stelt deze lijst jaarlijks samen aan de hand van inschattingen van onder meer deskundigen en […]

ROTTERDAM – Nederland wordt vaker in verband gebracht met corruptie dan vroeger. Op een internationale lijst van minst corrupte landen is Nederland opnieuw gedaald en neemt het nu de elfde plaats in. Transparency International, een organisatie die wereldwijd corruptie onderzoekt, stelt deze lijst jaarlijks samen aan de hand van inschattingen van onder meer deskundigen en zakenlieden.

Nederland heeft de laagste plaats van de afgelopen tien jaar bereikt, maar staat nog wel voor bijvoorbeeld Duitsland, Frankrijk en België. Prof. H. de Doelder van de Erasmus Universiteit Rotterdam, voorzitter van Transparency Nederland, wijt het slechtere imago van Nederland aan het schandaal rond de bouwfraude. Fraude van dergelijke omvang brengt “heel wat teweeg”, zei hij gisteren. De Doelder spreekt van imagoschade voor Nederland. “Vergeleken met Duitsland doen we het nog wel aardig, maar we zijn wel uit de toptien geknikkerd. Dat is een slecht teken.”

Reageer op dit artikel