nieuws

Milwaukee denkt bij nieuwe decoupeerzaag aan ergonomie

bouwbreed Premium

zwijndrecht – Milwaukee heeft in zijn heavy duty-lijn-gereedschap de nieuwe decoupeerzaagmachine JSPE 135 TQX. De zaagmachine onderscheidt zich volgens importeur A & M Electric Tools Nederland uit Zwijndrecht door zaagprestatie en ergonomie.

De machine is dankzij zijn lichte gewicht van 2,5 kilogram eenvoudig hanteerbaar. De beugelgreep heeft een softgrip. De in de beugel geïntegreerde schakelaar is met twee vingers te bedienen. De schakelaar heeft een snelheidvoorkeuzeregelwiel om het toerental van de machine optimaal te kunnen afstemmen op het werk. Zo kan heel zacht met zagen worden begonnen, waardoor het te behandelen materiaal niet beschadigt.

De machine heeft een felle led-verlichting, die maakt dat de zaaglijn ook onder mindere omstandigheden goed is te volgen.

Het anti-vibratiemechanisme zorgt er samen met de softgrip voor dat vermoeidheid in de armen wordt bestreden. Met het Milwaukee Quik-Lok systeem kan een eventueel beschadigd snoer snel worden verwisseld. Bij de machine hoort standaard een snoer van 4 meter lengte; optioneel zijn snoeren van 6 en 10 meter beschikbaar.

De nieuwe machine beschikt over het Fixtec-systeem waardoor zaagbladen snel en zonder hulpmiddelen kunnen worden gewisseld. Voor het zagen onder verstek kan de aluminium zool precies worden versteld.

De spaanblaasinrichting is op intensiteit regelbaar. Er is een aansluiting voor een externe stofafzuiging.

De krachtige 750 watt motor zorgt met de op vier standen instelbare pendelbeweging voor goede zaagresultaten, zegt A & M Electric Tools. De maximale zaagdiepte in zachthout is 135 millimeter, in aluminium 30 millimeter en in staal 10 millimeter.

De JSPE 135 TQX zit in een systeemkoffer met een set zaagbladen, een spaanbeschermer en een kunststof zool om kwetsbare werkstukken te beschermen.

Reageer op dit artikel