nieuws

Mercedes Benz toont Nederlandse Actros

bouwbreed Premium

amsterdam – Speciaal voor de Nederlandse markt levert Mercedes-Benz de Actros in een uitvoering met vijf assen. Mercedes-Benz laat op de BedrijfsautoRai een 49-tons Actros-vijfasser zien die geschikt is voor betonmixers. Anders dan de andere bouwvoertuigen van de reeks Actros heeft deze variant een naloopas die de draaicirkel verkleint. De vijfassige Actros-vrachtwagens met een brutogewicht […]

amsterdam – Speciaal voor de Nederlandse markt levert Mercedes-Benz de Actros in een uitvoering met vijf assen. Mercedes-Benz laat op de BedrijfsautoRai een 49-tons Actros-vijfasser zien die geschikt is voor betonmixers. Anders dan de andere bouwvoertuigen van de reeks Actros heeft deze variant een naloopas die de draaicirkel verkleint.

De vijfassige Actros-vrachtwagens met een brutogewicht van 50 ton maken volgens de fabrikant optimaal gebruik van het wettelijk maximaal toegestane gewicht. De Actros verzet daarmee meer werk in minder tijd en kan zo tegen lagere kosten worden ingezet. De conventionele vijfde as vermindert de kosten nog verder. Deze luchtgeveerde voorloopas is hefbaar en elektrohydraulisch bestuurbaar. In de berekening van Mercedes-Benz veroorzaakt deze as minder kosten voor aanschaf, onderhoud en eventuele reparatie dan een widespread gestuurde achteras. Bouwvoertuigen met een conventionele vijfde as zijn erg gevraagd voor de export, wat volgens de fabrikant een hogere restwaarde en dus lagere afschrijvingskosten betekent.

Mercedes-Benz standnr. (09.001)

Reageer op dit artikel