nieuws

Lichte straf voor dumpen bouwvakker

bouwbreed Premium

brussel – Een rechter in het Vlaamse Dendermonde heeft de Spaanse onderaannemer Fernandez Casilda, die vorig jaar een zwaar gewonde illegale Moldavische bouwvakker (24) langs de autosnelweg Brussel-Oostende in de berm dumpte, veroordeeld tot één jaar cel en 2750 euro boete. Op een bouwwerf in Brussel viel de Moldaviër van een stellage. De onderaannemer zou […]

brussel – Een rechter in het Vlaamse Dendermonde heeft de Spaanse onderaannemer Fernandez Casilda, die vorig jaar een zwaar gewonde illegale Moldavische bouwvakker (24) langs de autosnelweg Brussel-Oostende in de berm dumpte, veroordeeld tot één jaar cel en 2750 euro boete.

Op een bouwwerf in Brussel viel de Moldaviër van een stellage. De onderaannemer zou volgens zijn advocaat in paniek zijn geraakt, omdat hij voor het voortbestaan van zijn bedrijfje vreesde. Hij had de dag na het ongeluk zelfs een nieuwe asfaltlaag aangebracht op de plaats waar de Moldaviër was gevallen om alle bloedresten te laten verdwijnen. “Allemaal een gevolg van stress”, aldus de advocaat. De rechter dacht daar anders over. Ze verweet de onderaannemer een “totaal gebrek aan normbesef en een gevaarlijke instelling”.

Hoewel het om een celstraf gaat van één jaar, hoeft de onderaannemer nog maar een maand de gevangenis in. In België geldt sinds kort wegens de overbevolking van de gevangenissen de regel dat wie een celstraf krijgt van één jaar, maar drie maanden daadwerkelijk moet uitzitten. Omdat de onderaannemer al twee maanden in voorarrest zat, hoeft hij dus nog maar een maand de cel in. De zwaargewonde bouwvakker heeft zijn val overigens overleefd.

Reageer op dit artikel