nieuws

Kerkrade weerspreekt stort vervuild asfalt

bouwbreed Premium

kerkrade – De gemeente Kerkrade ontkent vervuild teerhoudend asfalt te hebben gestort op een terrein gelegen naast steenbrekerij Hodzelmans BV in die gemeente. Hodzelmans had de gemeente daar vorige week in Cobouw van beschuldigd. De gemeente kon toen nog niet reageren op de aantijgingen, maar zegt nu dat het gaat om uitgezeefde en gebroken wegfundering […]

kerkrade – De gemeente Kerkrade ontkent vervuild teerhoudend asfalt te hebben gestort op een terrein gelegen naast steenbrekerij Hodzelmans BV in die gemeente. Hodzelmans had de gemeente daar vorige week in Cobouw van beschuldigd.

De gemeente kon toen nog niet reageren op de aantijgingen, maar zegt nu dat het gaat om uitgezeefde en gebroken wegfundering uit diverse gemeentelijke projecten.

Het hier opgeslagen materiaal bestaat uit grover materiaal dat geschikt is voor hergebruik in wegfunderingen en fijner materiaal geschikt voor ophogingen. Het materiaal is enkele maanden geleden gekeurd en voldoet aan alle eisen voor hergebruik. De gemeente past dit materiaal dan ook nog dit najaar toe bij diverse gemeentelijke wegreconstructies, aldus de gemeente.

Reageer op dit artikel