nieuws

Kennis woonvormen gehandicapten benut

bouwbreed Premium

amsterdam – Kennis over woonvormen voor gehandicapten is in Nederland nog zeer versnipperd. Dat blijkt uit een onderzoek in opdracht van de Nederlandse Stichting voor het Gehandicapte Kind. Daarom richt de stichting in volgend jaar een landelijk steunpunt op, waar alle expertise wordt verzameld en beschikbaar gesteld. Het steunpunt is bedoeld voor gehandicapten, architecten en […]

amsterdam – Kennis over woonvormen voor gehandicapten is in Nederland nog zeer versnipperd. Dat blijkt uit een onderzoek in opdracht van de Nederlandse Stichting voor het Gehandicapte Kind. Daarom richt de stichting in volgend jaar een landelijk steunpunt op, waar alle expertise wordt verzameld en beschikbaar gesteld. Het steunpunt is bedoeld voor gehandicapten, architecten en aannemers.

De stichting ondersteunt gehandicapte kinderen en volwassenen financieel met het realiseren van de juiste woonvorm; het liefst kleinschalig midden in de maatschappij in plaats van in een groot instituut in de bossen.

Het iRv (kenniscentrum voor revalidatie en handicap) inventariseerde meer dan zestig organisaties die zich bezighouden met advies en begeleiding op dit gebied, waaronder instanties in de bouw. Zo heeft de Stuurgroep Experimenten Volkshuisvesting een handboek Buitengewoon Wonen samengesteld waarin speciale bouwtechnieken staan beschreven en tips over bijvoorbeeld de draaicirkel van de moderne rolstoel of aanrechthoogte.

Reageer op dit artikel