nieuws

Ideeënwedstrijd Ronald McDonald sportcentrum

bouwbreed Premium

amsterdam – Jonge architecten worden uitgenodigd ideeën aan te dragen voor het Ronald McDonald Centre Only Friends, een sportcentrum bestemd voor gehandicapte kinderen. Het gebouw verrijst in Amsterdam Noord.

De ontwerpwedstrijd vindt plaats in het kader van de jonge Architectenprijsvraag van de Bond van Nederlandse Architecten(BNA). Deelnemers mogen niet ouder zijn dan 40 jaar. Ook studenten die worden opgeleid tot bouwkundig architect kunnen meedoen. Alleen ontwerpen die voor 1 december worden ingediend, maken kans om uitgevoerd te worden. De andere ideeën dingen wel mee naar een geldprijs.

In de nieuw te bouwen ruimte zal zowel binnen als buiten kunnen worden gesport door kinderen die lichamelijk of geestelijk gehandicapt zijn. “Niet alleen de lichamelijke ontwikkeling wordt gestimuleerd, maar ook de sociale en emotionele groei”, aldus de BNA. In het sportcentrum komen onder meer een fietsbaan, een atletiekbaan en een zwembad.

“De BNA Jonge Architectenprijsvraag is een van de eerste online-projectprijsvragen in Nederland”, aldus de BNA. “Uniek aan de online-procedure is dat zowel deelnemers als juryleden vanaf de eigen werkplek hun inbreng kunnen leveren.” Nadat de ontwerpen zijn beoordeeld en de winnaar bekend is gemaakt, zijn alle inzendingen op internet te zien.

Reageer op dit artikel