nieuws

Historie moet terug in centrum Utrecht

bouwbreed

utrecht – Ondernemersclub Centrum Utrecht heeft plannen voor de verbetering van het centrum. Volgens de visie van de ondernemers moeten er meer klanten naar de stad gelokt worden, om het risico van leegstand en verpaupering tegen te gaan. In de visie wordt ingezet op de historische binnenstad, vanwege de middeleeuwse elementen die de stad biedt. […]

utrecht – Ondernemersclub Centrum Utrecht heeft plannen voor de verbetering van het centrum. Volgens de visie van de ondernemers moeten er meer klanten naar de stad gelokt worden, om het risico van leegstand en verpaupering tegen te gaan.

In de visie wordt ingezet op de historische binnenstad, vanwege de middeleeuwse elementen die de stad biedt. De ondernemersclub denkt aan diverse kleinschalige maatregelen, maar ook aan herinrichting van de openbare ruimte. Bijvoorbeeld door asfalt binnen de singels weg te halen, de stadsmuur terug te brengen en Romeinse nederzettingen bloot te leggen.

Ook wordt gedacht aan een tweede busstation aan de oostkant van het centrum.

Reageer op dit artikel