nieuws

Haulotte komt met nieuwe zelfrijdende hoogwerkers

bouwbreed

den haag – Haulotte introduceert de zelfrijdende hoogwerkers HA en HA 260 PX. De fabrikant brengt ook nieuwe varianten van de Star- en Quick Up-werkplaforms op de markt. Ook de reeks van SXL-schaarliften voor ruw terrein is uitgebreid. Nieuw is ook de hoogwerkergiek voor vrachtwagens.

De HA 260 PX biedt een werkhoogte tot 26 meter bij een horizontaal bereik van 16,2 meter. De machine wordt aangedreven door een dieselmotor en slaat alarm wanneer de hoogwerker in om het even welke positie meer dan 5 graden uit het lood komt te staan. Het werkplatform heeft een hydraulische compensatie terwijl de machine zelf de stabiliteit regelt. De vierwiel aangedreven en vierwielbestuurde machine wordt proportioneel bestuurd.

De HA 41 PX is eveneens een dieselmachine en komt tot 41 meter hoogte. De giek articuleert op 16,5 meter en biedt 19,2 meter horizontaal bereik. De machine waarschuwt wanneer die meer dan 4 graden uit het lood komt te staan.

De nieuwe Quick Up gaat tot werkhoogtes van 7 tot 14 meter. De zelfrijdende machine is bedoeld voor onder meer installatie- en montagewerk en kan ook op lichte vloeren worden gebruikt. De nieuwe Star 8 en -10 kunnen een last tot 200 kilo tillen.

Met de SXL levert Haulotte een schaarlift met dieselmotor. De machine brengt met een 7,3 meter lang platform lasten tot 700 kilo omhoog. De machines blokkeren automatisch zodra een zwaarder gewicht op het platform drukt.

De telescoperende �vrachtwagengieken HTB 160, HTB 180 en HTB 200 bieden een werkhoogte van respectievelijk 16, 18 en 20 meter. Deze hoogwerkermasten hebben een centrale vergrendeling en stellen zichzelf buiten bedrijf wanneer ze te veel uit het lood dreigen te komen. De hexagonale armen uit lichtgewicht staal zijn voorzien van extra reservesensors.

Reageer op dit artikel