nieuws

Glasvezel woningen woningcorporaties

bouwbreed Premium

hilversum – De woningcorporaties Dudok Wonen en Woonstichting Naarden sluiten al hun woningen aan op de glasvezelkabel van Glasvezel Netwerk Exploitatie Maatschappij (GNEM). Zij betalen het deel van de erfgrens tot de meterkast, GNEM verzorgt de rest. Het netwerk wordt open, zodat elke leverancier van diensten er gebruik van kan maken. Appartementen worden direct aangesloten, […]

hilversum – De woningcorporaties Dudok Wonen en Woonstichting Naarden sluiten al hun woningen aan op de glasvezelkabel van Glasvezel Netwerk Exploitatie Maatschappij (GNEM). Zij betalen het deel van de erfgrens tot de meterkast, GNEM verzorgt de rest. Het netwerk wordt open, zodat elke leverancier van diensten er gebruik van kan maken. Appartementen worden direct aangesloten, grondgebonden woningen pas als de huurder het wenst of bij vertrek van de huurder. GNEM is ook bezig met aansluitingen in de wijk Vathorst in Amersfoort.

De gemeente Amsterdam neemt voor 10 procent deel in de aanleg van een glasvezelnetwerk in het stadsdeel Zeeburg. Daarna wil Amsterdam de hele stad van glasvezel voorzien. In de gemeente Nuenen in Noord-Brabant zijn de meeste woningen al aangesloten op een glasvezelkabel.

Reageer op dit artikel