nieuws

Ex-directeur REO in november voor de rechtbank

bouwbreed Premium

ROERMOND – Voormalig directeur Henny van H. van de Midden-Limburgse ontwikkelingsmaatschappij REO moet zich op 7 november voor de rechtbank in Roermond verantwoorden voor zes beschuldigingen van onder meer corruptie en oplichting. Van H. is niet de enige, want justitie dagvaart onder meer ook een Roermondse notaris, een oud-directeur van een bouwbedrijf en een accountant. In totaal zijn er acht verdachten in deze zaak.

Van H. werd op 1 november vorig jaar op non-actief gesteld als ambtelijk directeur van REO. De BV houdt zich bezig met de ontwikkeling van bedrijventerreinen in Midden-Limburg.

Volgens dagblad De Limburger zou Van H. privé bevoordeeld zijn door aannemer Scheepers uit Roermond (een dochter van het Landgraafse bouwbedrijf Jongen), een cv-installateur uit Roermond, een schildersbedrijf uit Horn en een rolluikenleverancier uit Sittard. Deze bedrijven waren eind jaren negentig in opdracht van REO betrokken bij de verbouwing van het zogeheten kartelhuisje en de voormalige conciërgewoning achter het REO-kantoor in Roermond. REO liet daar kantoorpanden maken.

Van H. zou de aanbestedingsregels geschonden hebben door het werk exclusief te gunnen aan bouwbedrijf Scheepers. Het Roermondse installatiebedrijf op zijn beurt zou als tegenprestatie voor de werken voor REO een te goedkope cv-ketel hebben geleverd voor de privéwoning van Van H. Van H. zou verder gematst zijn door goedkope bouwgrond voor zijn eigen woning te hebben kunnen kopen van de toenmalig topman Ad G. van bouwbedrijf Jongen, de moedermaatschappij van Scheepers.

Ex-directeur G. ontkent iets verkeerds te hebben gedaan. Advocaat Mr. J. Marchal van Van H. zei gisteren de zaak eerst te willen bestuderen alvorens commentaar te kunnen geven. De andere verdachten ontkennen de beschuldigingen of zeggen dat er sprake is van een misverstand.

Reageer op dit artikel