nieuws

Dodelijk ongeval valt niemand te verwijten

bouwbreed Premium

MAASTRICHT – Het Openbaar Ministerie in Maastricht gaat geen strafzaak voeren in verband met een dodelijk ongeval in de mergelgrotten van de Cannerberg in Maastricht, afgelopen april. Daarbij kwam een 55-jarige man uit Banholt om het leven, toen een losschietend blok mergel op hem viel. Onderzoek door Staatstoezicht op de Mijnen en de Arbeidsinspectie wees […]

MAASTRICHT – Het Openbaar Ministerie in Maastricht gaat geen strafzaak voeren in verband met een dodelijk ongeval in de mergelgrotten van de Cannerberg in Maastricht, afgelopen april. Daarbij kwam een 55-jarige man uit Banholt om het leven, toen een losschietend blok mergel op hem viel.

Onderzoek door Staatstoezicht op de Mijnen en de Arbeidsinspectie wees uit dat het ongeval niemand verwijtbaar is. De Arbeidsomstandighedenwet is niet overtreden.

De man was in het voormalige Navo-centrum bezig met een inspectieronde van een deel van het gangenstelsel. Dat moest in opdracht van Defensie worden gesaneerd van asbest. Tijdens die inspectie stortte een plafond in en raakte hij bedolven onder het puin. De man was op slag dood.

Reageer op dit artikel