nieuws

Deense railbeheerder onder vuur

bouwbreed

kopenhagen – De aannemingsdivisie van de Deense railbeheerder Banedanmark wordt ervan verdacht aan prijsdumping te hebben gedaan bij de inschrijving op een lange reeks bouw- en onderhoudsprojecten. Banedanmark wint alle gunningen op rij met prijzen die extreem ver onder die van de concurrenten liggen, zo signaleert bouwbrancheorganisatie Dansk Byggeri, die daarom meent dat het tijd […]

kopenhagen – De aannemingsdivisie van de Deense railbeheerder Banedanmark wordt ervan verdacht aan prijsdumping te hebben gedaan bij de inschrijving op een lange reeks bouw- en onderhoudsprojecten. Banedanmark wint alle gunningen op rij met prijzen die extreem ver onder die van de concurrenten liggen, zo signaleert bouwbrancheorganisatie Dansk Byggeri, die daarom meent dat het tijd wordt voor een onderzoek naar de vraag in hoeverre het door het Rijk te koop gezette bedrijf zich aan de regel houdt dat niet mag worden ingeschreven als bij voorbaat duidelijk is dat er met verlies moet worden gewerkt. Opvallend aspect is volgens de concurrenten dat Banedanmark in een eerder stadium voortdurend verloor maar nu alleen nog maar wint. Dat duidt er volgens Dansk Byggeri op dat het bedrijf de prijzen fors heeft teruggeschroefd om zo de indruk te wekken dat het een aantrekkelijk bedrijf is voor derden om over te nemen. Divisiedirecteur S. Nielsen erkent dat het prijsniveau is verlaagd, maar stelt dat Banedanmark er nog steeds aan verdient.

Reageer op dit artikel