nieuws

Deel wegengeld tijdelijk naar spoor

bouwbreed Premium

den haag – Minister Peijs (verkeer) gaat kijken of ze een deel van het geld voor wegen tijdelijk kan inzetten voor urgente verbeteringen aan het spoor. Peijs heeft 150 miljoen euro over door de vertraging bij de aanleg van spitsstroken vanwege de luchtkwaliteitsnormen. Dit bedrag zou geheel of gedeeltelijk kunnen worden ingezet om achterstallig onderhoud […]

den haag – Minister Peijs (verkeer) gaat kijken of ze een deel van het geld voor wegen tijdelijk kan inzetten voor urgente verbeteringen aan het spoor. Peijs heeft 150 miljoen euro over door de vertraging bij de aanleg van spitsstroken vanwege de luchtkwaliteitsnormen. Dit bedrag zou geheel of gedeeltelijk kunnen worden ingezet om achterstallig onderhoud aan het spoor versneld weg te werken, opperde de minister in de Tweede Kamer. Peijs was door de Kamer op het matje geroepen naar aanleiding van de stroom- en computerstoring vrijdagavond op het Utrechtse spoor. Zowel de SP als de PvdA drongen bij de minister aan op meer actie om het achter-stallig onderhoud aan het spoor weg te werken. Peijs zegde toe te kijken of er sneller geld naar ProRail kan, voor onder andere verbeteringen aan het huidige computersysteem.

Reageer op dit artikel