nieuws

Cultuurfonds voor semi-monumenten

bouwbreed Premium

den haag – De provincie Zuid-Holland, het Nationaal Restauratiefonds en het Prins Bernhard Cultuurfonds storten bij elkaar 4,7 miljoen euro in een nieuw Cultuurfonds voor Monumenten in Zuid-Holland. Het hoogste bedrag komt van de provincie, 2,7 miljoen. De andere participanten storten elk 1 miljoen euro. Het fonds is bedoeld voor eigenaren van provinciale of gemeentelijke […]

den haag – De provincie Zuid-Holland, het Nationaal Restauratiefonds en het Prins Bernhard Cultuurfonds storten bij elkaar 4,7 miljoen euro in een nieuw Cultuurfonds voor Monumenten in Zuid-Holland. Het hoogste bedrag komt van de provincie, 2,7 miljoen. De andere participanten storten elk 1 miljoen euro. Het fonds is bedoeld voor eigenaren van provinciale of gemeentelijke monumenten die niet in aanmerking komen voor rijkssubsidies. Het is de bedoeling om in alle provincies in Nederland dergelijke fondsen op te richten. Het nieuwe cultuurfonds geeft leningen met lage rente voor restauraties. Zowel de aflossingen als de rente worden teruggestort in het fonds. Zodat dit over inkomsten blijft beschikken.

Reageer op dit artikel