nieuws

CPB tegen verbinding tussen A6 en A9

bouwbreed Premium

den haag – Het Centraal Planbureau vindt een tunnel onder het Naardermeer veel te duur in relatie tot de verwachte opbrengst. Dat geldt ook voor de plannen voor Amsterdam Zuidoost en de Gaasperdammerweg. Die stelling poneerde CPB-topambtenaar P. Besseling afgelopen week tijdens de hoorzitting over de Nota mobiliteit. Volgens Besseling is de verkeersdrukte vanuit en […]

den haag – Het Centraal Planbureau vindt een tunnel onder het Naardermeer veel te duur in relatie tot de verwachte opbrengst. Dat geldt ook voor de plannen voor Amsterdam Zuidoost en de Gaasperdammerweg. Die stelling poneerde CPB-topambtenaar P. Besseling afgelopen week tijdens de hoorzitting over de Nota mobiliteit.

Volgens Besseling is de verkeersdrukte vanuit en naar Almere en tussen Utrecht en Schiphol/Amsterdam beter te bestrijden met het invoeren van een spitsheffing op de bestaande wegen. Er is dan de keuzemogelijkheid om buiten de spits de weg op te gaan, de trein te nemen of tol te betalen. Mensen zouden kunnen beslissen elders te gaan wonen en bedrijven om te verkassen, aldus Besseling. Een nieuwe weg is dan overbodig. De aanleg van zo�n verbinding bevindt zich overigens nog in de studiefase.

Reageer op dit artikel