nieuws

Bunnik wijst bouw in vierde kern af

bouwbreed

bunnik – De raad van Bunnik ziet niets in de bouw van vijfduizend woningen in de vierde kern, de landelijk gelegen driehoek tussen Bunnik, Houten en Odijk. In plaats daarvan is wel uitbreiding mogelijk van duizend woningen ten westen van Odijk. Ook ten westen van Werkhoven kunnen een paar honderd woningen worden gebouwd. Daarnaast mag […]

bunnik – De raad van Bunnik ziet niets in de bouw van vijfduizend woningen in de vierde kern, de landelijk gelegen driehoek tussen Bunnik, Houten en Odijk. In plaats daarvan is wel uitbreiding mogelijk van duizend woningen ten westen van Odijk.

Ook ten westen van Werkhoven kunnen een paar honderd woningen worden gebouwd. Daarnaast mag er in Bunnik zelf inbreiding plaatsvinden op leegkomende bedrijvenlocaties en zal, indien bij Odijk gebouwd wordt, de provinciale weg N229 om de nieuwbouw heengeleid moeten worden.

De gemeenteraad van Bunnik sluit zich met haar besluit aan bij het standpunt van de provincie Utrecht, die eind vorig jaar besloot de vierde kern niet in het Streekplan op te nemen. Dit staat echter haaks op de ideeën van het Bestuur Regio Utrecht (BRU), dat wel voorstander is van grootschalig woningbouw bij Bunnik.

Eind 2005 wordt het Structuurplan definitief vastgesteld. Hoewel de mening van de raad van Bunnik daarin wordt meegewogen, heeft het BRU het laatste woord.

Reageer op dit artikel