nieuws

Bouwfonds MAB verkoopt 97 appartementen aan Amvest

bouwbreed

haarlem – Bouwfonds MAB Ontwikkeling en Amvest hebben een overeenkomst afgesloten voor de afname door Amvest van 97 appartementen.

Deze appartementen worden gesitueerd in een opvallend deel van het project, de nieuw te bouwen hoogbouw die de huidige toren van het voormalige ziekenhuis de Mariastichting in Haarlem gaat vervangen. Bouwfonds MAB Ontwikkeling huurt op het complex 3000 vierkante metervan de in totaal 10.000 vierkante meter kantoorruimte die wordt ontwikkeld. Daar komt het regiokantoor.

De locatie van de Mariastichting is gesitueerd aan de rivier �t Spaarne in Haarlem. De oude gebouwen van het ziekenhuis worden op dit moment gesloopt, met inbegrip van de huidige toren. Na de sloop zal deze toren worden vervangen door een nieuw gebouw dat een hoogte krijgt van 66 meter, waarmee deze toren het nieuwe landmark in Haarlem (Zuid) wordt.

De woningen worden gebouwd op de ondergrondse parkeergarage. Naast de woontoren die door Amvest in exploitatie wordt gebracht worden enkele villa�s langs �t Spaarne gebouwd en eengezinswoningen. Het hart van het plan wordt gevormd door een groen plein ter grootte van de Haarlemse Grote Markt.

Reageer op dit artikel