nieuws

Bosch-boorhamer werkt krachtig met 36-volts accu

bouwbreed Premium

breda – Net zo sterk als een uitvoering mét snoer. Dat is volgens Bosch de nieuwe GBH 36 V-LI snoerloze boorhamer met krachtige accu.

De accuboorhamer heeft een 36-volts lithium-ionaccupack. Door dit hoge voltage en het 3,0 joule krachtige slagwerk kan de snoerloze boorhamer het opnemen tegen iedere 2-kilohamer met snoer, zegt Bosch. Zo boort de GBH 26V-LI op één acculading 155 gaten in beton.

Het hart van de snoerloze boormachine is het elektropneumatische hamermechanisme met een slagkracht van 3 joule. De machine boort hierdoor probleemloos gaten met een diameter van 26 millimeter in beton. Met de geïntegreerde beitelfunctie hakt hij ook een kabelsleuf vrij. De snoerloze boorhamer is speciaal ontwikkeld voor het boren van gaten met een diameter van 8 tot 16 millimeter. Grotere gaten kan hij overigens ook gemakkelijk aan, meldt Bosch.

Inclusief het 1,2 kilo wegende accupack is het gewicht van de machine 4,3 kilo. Door de combinatie van een hoog vermogen met een laag gewicht hebben de lithium ionaccupacks geen last van het geheugeneffect. De toestellen kunnen altijd worden bijgeladen, ook als ze niet helemaal leeg zijn, zonder gevolgen voor de nuttige capaciteit. De zelfontlading is heel laag. Zelfs wanneer de accu een jaar niet wordt gebruikt blijft bijna de hele lading behouden. Het vermogen neemt ook niet af naar mate de accu verder leeg raakt. Op de led-laadindicator is te zien hoeveel energie nog beschikbaar is. De laadtijd bedraagt 45 minuten.

Een ander pluspunt is de verwisselbare externe SDS-plus boorknop. Dit slijtagegevoelige onderdeel is daarmee gemakkelijk te vervangen, wat een aanmerkelijke kostenbesparing oplevert. De handgrepen hebben een softgrip bekleding. De extra voorste handgreep is 360 graden draaibaar.

Dezelfde 36-volts accutechniek is gebruikt bij twee andere nieuwe producten van Bosch, de GSB 36 V-LI accuschroefboormachine met klopfunctie en de GSR 36 V-LI accuboorschroevendraaier. Beide werken krachtiger en langer dan de gangbare 24-volts machines. Ze hebben beide een Dura-Shield behuizing, wat betekent dat ze een val van 22 meter hoogte op beton overleven.

Reageer op dit artikel