nieuws

Beneluxeerders kiezen steeds vaker voor West-Brabant

bouwbreed Premium

breda – West-Brabant is in toenemende mate populair als vestigingsgebied voor Beneluxeerders. Dat zijn bedrijven die vestigingen in Nederland, Belgie en Luxemburg samenvoegen. De regionale ontwikkelingsmaatschappij NV Rewin West-Brabant heeft gemeld dat de samenvoeging in de Benelux vooral plaatsvindt bij grotere internationale bedrijven die hun oorsprong in Amerika en West-Europa hebben. Belangrijkste redenen om te […]

breda – West-Brabant is in toenemende mate populair als vestigingsgebied voor Beneluxeerders. Dat zijn bedrijven die vestigingen in Nederland, Belgie en Luxemburg samenvoegen.

De regionale ontwikkelingsmaatschappij NV Rewin West-Brabant heeft gemeld dat de samenvoeging in de Benelux vooral plaatsvindt bij grotere internationale bedrijven die hun oorsprong in Amerika en West-Europa hebben. Belangrijkste redenen om te kiezen voor West-Brabant zijn de gunstige ligging en de goede bereikbaarheid. Ook spelen de goede infrastructurele voorzieningen, de relatief gunstige kosten in West-Brabant en de lagere sociale lasten in Nederland een rol. Dat blijkt uit een enquête door Rewin onder ruim dertig Beneluxeerders die zich de laatste vijf jaar in West-Brabant gevestigd hebben. Volgens Rewin-directeur P. Nijskens bedraagt de gemiddelde kostenbesparing door de samenvoeging voor alle geenquêteerde bedrijven 15 procent. Grote Beneluxeerders zijn onder meer Alfa Laval, Stimorol, Leo Pharma, Villeroy en Boch, Newell Rubbermaid en onlangs ook nog Toshiba. Los van de Beneluxering blijkt West-Brabant ook interessant voor andere bedrijven.

Reageer op dit artikel