nieuws

Amsterdammers willen schonere lucht

bouwbreed Premium

amsterdam – Ruim tweederde van de Amsterdammers maakt zich zorgen over de luchtkwaliteit in de stad. Dat blijkt uit een enquête die het gemeentelijk onderzoeksbureau O&S uitvoerde in opdracht van de lokale televisiezender AT5. Bijna de helft van de Amsterdammers vindt dat de gemeente meer moet doen om de kwaliteit te verbeteren. De ideeën van […]

amsterdam – Ruim tweederde van de Amsterdammers maakt zich zorgen over de luchtkwaliteit in de stad. Dat blijkt uit een enquête die het gemeentelijk onderzoeksbureau O&S uitvoerde in opdracht van de lokale televisiezender AT5.

Bijna de helft van de Amsterdammers vindt dat de gemeente meer moet doen om de kwaliteit te verbeteren. De ideeën van het college zoals het verbieden van sterk vervuilende auto�s of het autoluw maken van de binnenstad gaan volgens een meerderheid van de hoofdstedelingen niet ver genoeg. Een aantal andere denkbare maatregelen is niet in de beleidsnotitie opgenomen. Ook deze maatregelen zijn aan Amsterdammers voorgelegd. Schone taxi�s, gratis openbaar vervoer en het weren van vrachtwagens zonder roetfilter krijgen dan massaal instemming. Verder is de helft van de ondervraagden voorstander van het weren van touringcars uit de binnenstad. Een minderheid (28procent) is bereid reeds geplande uitbreiding van weginfrastructuur (Coentunnel, Westrandweg) te schrappen.

Reageer op dit artikel