nieuws

Amsterdam mag investeren in glasvezelnet

bouwbreed Premium

amsterdam – De gemeente Amsterdam mag van de Europese Commissie meebetalen aan de aanleg van een glasvezelnetwerk. Als de gemeente samenwerkt met een private partij en onder dezelfde voorwaarden opereert als een commercieel bedrijf, is er geen sprake van staatssteun. Dat heeft minister Remkes (binnenlandse zaken) in een brief aan de hoofdstad geschreven, aldus een […]

amsterdam – De gemeente Amsterdam mag van de Europese Commissie meebetalen aan de aanleg van een glasvezelnetwerk. Als de gemeente samenwerkt met een private partij en onder dezelfde voorwaarden opereert als een commercieel bedrijf, is er geen sprake van staatssteun.

Dat heeft minister Remkes (binnenlandse zaken) in een brief aan de hoofdstad geschreven, aldus een woordvoerder van de gemeente.

Amsterdam wilde van Brussel weten in hoeverre zij maximaal 6 miljoen euro, of 10 procent van de totale investering, kan steken in de aanleg van een supersnelle internetverbinding in 40.000 woningen in stadsdeel Zeeburg. Dit moet een opmaat zijn voor een aansluiting van alle 450.000 huishoudens op glasvezel in 2010. Zodra het project in Zeeburg slaagt, hoopt de gemeente dat marktpartijen het over de rest van de stad gaan uitrollen.

Diverse bedrijven hebben daar inmiddels belangstelling voor getoond, waaronder Volker Stevin Telecom en Draka.

Reageer op dit artikel