nieuws

Alcoa Drunen schrapt arbeidsplaatsen

bouwbreed Premium

drunen – Alcoa Drunen, bouwer van aluminium profielen, wil honderd arbeidsplaatsen schrappen. Dit heeft een woordvoerder van het bedrijf gezegd. Er werken nu zeshonderd mensen. Het gaat om sluiting van de afdeling waar kassenbouwsystemen worden gemaakt. Het bedrijf heeft woensdag de vakbonden en de ondernemingsraad op de hoogte gesteld van de plannen. Voor de reorganisatie […]

drunen – Alcoa Drunen, bouwer van aluminium profielen, wil honderd arbeidsplaatsen schrappen. Dit heeft een woordvoerder van het bedrijf gezegd. Er werken nu zeshonderd mensen. Het gaat om sluiting van de afdeling waar kassenbouwsystemen worden gemaakt.

Het bedrijf heeft woensdag de vakbonden en de ondernemingsraad op de hoogte gesteld van de plannen. Voor de reorganisatie neemt Alcoa anderhalf jaar de tijd. Met de vakbonden zal worden overlegd over een sociaal plan.

De CNV Bedrijvenbond wil “alles op alles zetten” om goede afspraken te maken, aldus P. Verburg van de vakbond. Bemiddeling naar ander werk moet daarbij voorop staan.

Volgens Verburg verkeert het bedrijf al enige jaren in zwaar weer. Hij wijst erop dat Alcoa wereldwijd het afgelopen kwartaal een paar honderd miljoen dollar winst heeft gemaakt. “Dus de sociale gevolgen moeten wat er ook gebeurt goed worden afgedekt.”

Reageer op dit artikel