nieuws

Aanleg bedrijvenpark Larenstein vertraagd

bouwbreed Premium

de bilt – De aanleg van bedrijvenpark Larenstein op het voormalig MOB-complex van Defensie in De Bilt loopt vertraging op, maar gaat wel door. Daarmee kruist het college van gemeente De Bilt opnieuw de degens in haar jarenlange strijd om verplaatsing van milieuhinderlijke bedrijven uit de woonkern. “We gaan verder op de koers die we […]

de bilt – De aanleg van bedrijvenpark Larenstein op het voormalig MOB-complex van Defensie in De Bilt loopt vertraging op, maar gaat wel door. Daarmee kruist het college van gemeente De Bilt opnieuw de degens in haar jarenlange strijd om verplaatsing van milieuhinderlijke bedrijven uit de woonkern. “We gaan verder op de koers die we al jaren bewandelen”, volhardt A. Hollander, hoofd afdeling volkshuisvesting en ruimtelijke ordening. “In de uitspraak van de Raad van State wordt niet getwijfeld aan de lokatie, er wordt slechts uitspraak gedaan over onderdelen van het plan.”

Sinds 1998 is de gemeente van plan op het voormalige MOB-terrein en de sportvelden een bedrijvenpark te realiseren. Omwonenden vrezen overlast en pleiten voor woningbouw. Vorige week vernietigde de Raad van State in een bodemprocedure een wijziging van het bestemmingsplan. Er is geen luchtkwaliteitsonderzoek gedaan en de Raad twijfelt over de toelaatbare kaveloppervlakte. Eind deze maand presenteert het college een herstelplan van het bestemmingsplan.

Reageer op dit artikel