nieuws

Rockwool-brochure behandelt tal van renovatiemogelijkheden

bouwbreed

roermond – Verwarmingskosten tot eenderde terugbrengen. Dat kan volgens Rockwool als de woning goed wordt geïsoleerd. In een slecht geïsoleerde woning van vóór 1980 is per jaar gemiddeld 2150 kubieke meter gas nodig voor verwarming.

In een goed geïsoleerd huis is dat ongeveer een derde, namelijk 700 kubieke meter, zegt de producent van steenwol isolatiematerialen uit Roermond. Met de steeds stijgende energieprijzen verdient een na-isolatie zich dus snel terug, benadrukt Rockwool nog maar eens. Omdat een renovatie of verbouwing meestal hèt moment is om isolatie aan te brengen heeft het bedrijf in de nieuwe Renovatiebrochure op een rijtje gezet wat dan de mogelijkheden zijn voor de verbetering van de thermische, akoestische en brandwerende prestaties van een bouwconstructie. Uiteraard met gebruikmaking van de producten van het bedrijf zelf.

De voorgestelde oplossingen zijn uitgesplitst per gebouwonderdeel, van gevel, dak en vloer tot binnenwand en van binnen- tot buitenzijde. De Renovatiebrochure is gratis aan te vragen bij de klantenservice van Rockwool.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels