nieuws

Zeeuwse stichting helpt Bangladesh

bouwbreed

middelburg – De stichting Bangladesh Zeeland, die begin oktober wordt opgericht, streeft er naar de in Nederland aanwezige kennis op het gebied van watermanagement, en de Zeeuwse kennis van delta�s in het bijzonder, over te dragen aan het land en de inwoners van Bangladesh. Waterschap Zeeuwse Eilanden richt de stichting Bangladesh Zeeland samen op met […]

middelburg – De stichting Bangladesh Zeeland, die begin oktober wordt opgericht, streeft er naar de in Nederland aanwezige kennis op het gebied van watermanagement, en de Zeeuwse kennis van delta�s in het bijzonder, over te dragen aan het land en de inwoners van Bangladesh.

Waterschap Zeeuwse Eilanden richt de stichting Bangladesh Zeeland samen op met de provincie Zeeland. Er bestaan grote overeenkomsten tussen de problemen van het deltagebied in Bangladesh en in Zeeland. Alleen de ontwikkelingsfase is anders. De kennis die in Zeeland over deze problematiek aanwezig is, wil het waterschap delen met Bangladesh.

De stichting geeft de ontwikkelingssamenwerking – die vanaf 1988 bestaat tussen de twee gebieden – meer structuur, professionaliteit en status. Het primaire doel van de stichting is het bieden van structurele financiële hulp op het gebied van watermanagement aan Bangladesh en zijn inwoners.

Ook biedt de stichting de mogelijkheid om jaarlijks ten minste één geselecteerde student uit Bangladesh een universitaire opleiding op het gebied van watermanagement te laten volgen in Nederland.

Reageer op dit artikel