nieuws

Wouter Bos bemiddelt in ruzie grensdorp

bouwbreed

bellingwedde – PvdA-voorman Wouter Bos is bereid te bemiddelen in de ruzie tussen de PvdA-kemphanen Calon (provincie Groningen) en Wachtmeester (wethouder Bellingwedde) over de bouw van een splinternieuw grensdorp bij het Duitse Rhede. Bos gaat met Calon praten over diens bezwaren tegen het Nederlands/Duitse dorp waarvoor partijgenoot Wachtmeester zich al jaren inzet. Hij zei dat […]

bellingwedde – PvdA-voorman Wouter Bos is bereid te bemiddelen in de ruzie tussen de PvdA-kemphanen Calon (provincie Groningen) en Wachtmeester (wethouder Bellingwedde) over de bouw van een splinternieuw grensdorp bij het Duitse Rhede. Bos gaat met Calon praten over diens bezwaren tegen het Nederlands/Duitse dorp waarvoor partijgenoot Wachtmeester zich al jaren inzet. Hij zei dat tijdens een recent werkbezoek aan de provincie Groningen.

Met de bouw van het bij Rhederveld geplande 70 hectare tellende grensdorp kan, wat Wachtmeester betreft, in 2007 worden begonnen. Vanuit Den Haag zou steun zijn toegezegd. Maar de provincie Groningen staat na 2008 geen enkele nieuwe woningbouw meer toe in Bellingwedde. Onbegrijpelijk, vindt de wethouder. Het dorp moet een verdere leegloop van zijn gemeente naar de oosterburen tegengaan. In Duitsland zijn de grond- en huizenprijs lager en dat wil Wachtmeester met een nieuw dorp op de grens gelijktrekken. Bos zal Calon polsen over de kwestie. Afhankelijk van de uitkomst van het gesprek beraadt de PvdA-leider zich op verdere stappen.

Reageer op dit artikel