nieuws

Woonwensen handzaam samengevat

bouwbreed Premium

den haag – De Stichting Toekomstbeeld der Techniek (STT) heeft haar verkenning van veranderende wooneisen in een handzaam boekwerkje samengevat. Het beschrijft hoe in een veranderende samenleving verschillende leefstijlen hun plaats opeisen en hoe woningbouw daarop kan inspelen.

Het boekje is afgeleid van de bundel essays over het onderwerp die een jaar geleden werd gepresenteerd onder de titel �Beter bouwen en bewonen, een praktijkgerichte toekomstverkenning�. Dat is een lijvig, aktentasvullend boek waarin zo�n vijftig deskundigen van uiteenlopende disciplines hun licht laten schijnen over de ontwikkelingen die leiden tot nieuwe �eisen van de tijd�.

Omdat bewonerswensen in de Nederlandse volkshuisvesting een nog weinig ontgonnen terrein zijn, had de STT mensen gevraagd vanuit hun verschillende oriëntaties mee te werken aan dit project. Het resultaat is geen blauwdruk, onderstreept coördinator M. van Well van STT, maar een caleidoscopisch geheel waarin verschillende inzichten naast elkaar staan, zonder elkaar te bijten.

Met een beknopte samenvatting, wil de STT de inhoud voor meer mensen toegankelijk maken en tegelijkertijd de complete uitgave opnieuw onder de aandacht brengen. Want die blijft actueel, zo is de gedachte. De 48 gram lichte mini-uitgave past in een een redelijke binnenzak en kan tijdens een middellange reis met de trein worden uitgelezen.

De eerste oplage van 1500 exemplaren van het maar liefst dertig maal zo zware origineel heeft inmiddels grotendeels zijn weg gevonden naar afnemers als woningcorporaties, architectenbureaus, de rijksoverheid en bouwbedrijven. “We staan op het punt aan een tweede druk te beginnen”, kondigt Van Well aan.

�Beter bouwen en bewonen, een praktijkgerichte toekomstverkenning�, Stichting Toekomstbeeld der Techniek, Den Haag.

Reageer op dit artikel