nieuws

Woontorens in gebied station Hilversum

bouwbreed

hilversum – Op het Stationsplein in Hilversum verrijst een woontoren van 45 meter hoog. Het gebouw telt zeventig koopappartementen. Behalve koopwoningen komen er ook huurhuizen, horeca en bedrijven. Johan Matser ontwikkelt het project. De gemeente gaf de projectontwikkelaar de opdracht in en om het gebouw groen en natuur een belangrijke plek te geven. Niet alleen […]

hilversum – Op het Stationsplein in Hilversum verrijst een woontoren van 45 meter hoog. Het gebouw telt zeventig koopappartementen. Behalve koopwoningen komen er ook huurhuizen, horeca en bedrijven. Johan Matser ontwikkelt het project.

De gemeente gaf de projectontwikkelaar de opdracht in en om het gebouw groen en natuur een belangrijke plek te geven. Niet alleen dit deel van het Hilversumse stationsgebied ondergaat een metamorfose. In stationsgebied-Zuid komen vijf woongebouwen met een hoogte tussen 25 en 40 meter en ondergrondse parkeerplaatsen. Verder komt er een Grand-café en kantoorruimten die ook als woning kunnen worden ingericht. Het bouwplan is ontwikkeld in samenwerking met projectontwikkelaar AM Wonen.

De woontorens krijgen 115 woningen, met twee of drie woningen per laag. Er komen 135 parkeerplaatsen. Ongeveer 1000 vierkante meter is beschikbaar voor kantoor- en andere bedrijfsfuncties. Daarnaast krijgt het gebouw dat het dichtst bij de binnenstad ligt ruimte voor tv-studio�s. Deze komen in de kelder, op de begane grond en op de eerste verdieping.

Reageer op dit artikel