nieuws

Vertraging dreigt voor Wijnhavenkwartier

bouwbreed

den haag – De vertraging in de bouwplannen voor het Haagse Wijnhavenkwartier kost de gemeente Den Haag tussen de 5 en 11 miljoen euro. Dat heeft de gemeente in een eerste raming bekendgemaakt. Het college van burgemeester en wethouders komt binnen enkele maanden met een meer gedetailleerd overzicht. In het Wijnhavenkwartier moeten onder meer de […]

den haag – De vertraging in de bouwplannen voor het Haagse Wijnhavenkwartier kost de gemeente Den Haag tussen de 5 en 11 miljoen euro. Dat heeft de gemeente in een eerste raming bekendgemaakt. Het college van burgemeester en wethouders komt binnen enkele maanden met een meer gedetailleerd overzicht.

In het Wijnhavenkwartier moeten onder meer de nieuwe onderkomens van de ministeries van Binnenlandse Zaken en Justitie verrijzen. De Raad van State besliste eind juli dat de gemeente ten onrechte niet beoordeeld heeft of er een milieueffectrapportage (mer) opgesteld moest worden voor het bestemmingsplan. De gemeente laat nu alsnog een mer maken, waarna het geactualiseerde bestemmingsplan opnieuw in procedure gaat.

Reageer op dit artikel