nieuws

Verfsector bang voor Europese chemiewet

bouwbreed

brussel – De verffabrikanten lopen te hoop tegen de nieuwe Europese chemiewet. Branchevereniging VVVF vreest verslechtering van de concurrentiepositie en verlies van werkgelegenheid. De Vereniging van Verf- en Drukinktfabrikanten vertegenwoordigt 95 bedrijven met bij elkaar 7100 werknemers in de verfsector. De fabrikanten willen op korte termijn een gesprek met minister Brinkhorst van Economische Zaken om […]

brussel – De verffabrikanten lopen te hoop tegen de nieuwe Europese chemiewet. Branchevereniging VVVF vreest verslechtering van de concurrentiepositie en verlies van werkgelegenheid. De Vereniging van Verf- en Drukinktfabrikanten vertegenwoordigt 95 bedrijven met bij elkaar 7100 werknemers in de verfsector.

De fabrikanten willen op korte termijn een gesprek met minister Brinkhorst van Economische Zaken om al te klemmende regelgeving te voorkomen.

Aanleiding voor de onrust is het Brusselse plan zwaardere eisen te stellen aan 30.000 stoffen waarvan wetenschappelijk gezien te weinig inzicht bestaat in de veiligheidsaspecten. De koepelorganisatie onderschrijft het belang van bescherming maar wil niet worden opgezadeld met onverwacht hoge kosten en oneerlijke concurrentie. Zo zouden eventuele verboden ook moeten gelden voor leveranciers buiten de EU. Het huidige wetsvoorstel bevat volgens de VVVF onwerkbare elementen en speelt concurrenten in de kaart door de noodzaak vertrouwelijke informatie prijs te geven.

Reageer op dit artikel