nieuws

Theater Middelburg komt op andere plek

bouwbreed

middelburg – CDA en PvdA in Middelburg zijn het in principe eens over de bouw van een nieuw theater op de plaats van de huidige schouwburg. Waar het theater eerst zou komen, verrijzen appartementen en een parkeergarage. Dat hebben beide partijen besloten. CDA-fractieleider J. Kodde zei afgelopen week dat de gemeenteraad het voorstel nog moet […]

middelburg – CDA en PvdA in Middelburg zijn het in principe eens over de bouw van een nieuw theater op de plaats van de huidige schouwburg. Waar het theater eerst zou komen, verrijzen appartementen en een parkeergarage.

Dat hebben beide partijen besloten. CDA-fractieleider J. Kodde zei afgelopen week dat de gemeenteraad het voorstel nog moet goedkeuren.

De schade van 11 miljoen door het stilleggen van de theaterbouw op de oorspronkelijk geplande locatie kan volgens Kodde mogelijk voor de helft worden gecompenseerd door de bouw van een openbare parkeergarage in de huidige bouwput.

De CDA-voorman, formateur van een nieuw college in de Zeeuwse hoofdstad, hoopt halverwege komende week duidelijkheid te geven over de samenstelling van het nieuwe wethoudersteam.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels