nieuws

Suez na conflict weg uit Argentinië

bouwbreed

buenos aires – Het Franse concern Suez heeft besloten zich terug te trekken uit Argentinië. Aanleiding is een conflict met de regering over de water- en riooltarieven. Suez wilde dat die zouden worden verhoogd, maar daar wil de regering niets van weten. Argentinië ging temidden van een financiële crisis drie jaar geleden over tot een […]

buenos aires – Het Franse concern Suez heeft besloten zich terug te trekken uit Argentinië. Aanleiding is een conflict met de regering over de water- en riooltarieven. Suez wilde dat die zouden worden verhoogd, maar daar wil de regering niets van weten. Argentinië ging temidden van een financiële crisis drie jaar geleden over tot een devaluatie van zijn munteenheid. Veel ondernemingen klagen sindsdien over winstdalingen. Suez vroeg daarom om compensatie in de vorm van een verhoging van de water- en riooltarieven. De regering weigerde uit angst voor protesten onder de bevolking, die het al moeilijk genoeg heeft.

Reageer op dit artikel