nieuws

Subsidiepot bagger blijkbaar overbodig

bouwbreed

den haag – Staatssecretaris Schultz van Haegen (water) vindt dat de baggerverwerkers het aan zichzelf te danken hebben dat de stimuleringsregeling voor innovatieve baggerverwerking van de baan is. Nu roepen ze �moord en brand�, maar in de drie jaar dat de regeling heeft bestaan, is er “niet of nauwelijks” gebruik van gemaakt, aldus Schultz. “Als […]

den haag – Staatssecretaris Schultz van Haegen (water) vindt dat de baggerverwerkers het aan zichzelf te danken hebben dat de stimuleringsregeling voor innovatieve baggerverwerking van de baan is. Nu roepen ze �moord en brand�, maar in de drie jaar dat de regeling heeft bestaan, is er “niet of nauwelijks” gebruik van gemaakt, aldus Schultz.

“Als er toch geen gebruik van de regeling wordt gemaakt zet ik haar liever in om de bagger weg te werken”, verklaarde de staatssecretaris afgelopen week in een overleg met de Tweede Kamer. Ze reageerde daarmee op de kritiek uit de sector op de nieuwe koers van het kabinet om geen geld meer beschikbaar te stellen voor verwerking en de aandacht te richten op meer baggeren.

Volgens Schultz hoeft het opheffen van de subsidie allerminst het einde van de innovatieve baggerverwerking te betekenen. “Men kan nog steeds met plannen komen”, aldus Schultz. “Als ze een goed product op de markt zetten, kunnen ze dat aanbieden aan de rijksoverheid en gemeenten.”

Reageer op dit artikel