nieuws

Siemens: opdracht voor Brits windpark

bouwbreed

den haag – Siemens gaat voor 90 miljoen euro turbines leveren ten behoeve van een Brits windpark voor de kust van Liverpool. Opdrachtgever is SeaScape Energy, een Deens-Franse combinatie van Elsam en EDF Energies Nouvelles. Siemens levert 25 turbines met een vermogen van 3,6 megawatt elk. Het windpark in de Baai van Liverpool produceert na […]

den haag – Siemens gaat voor 90 miljoen euro turbines leveren ten behoeve van een Brits windpark voor de kust van Liverpool. Opdrachtgever is SeaScape Energy, een Deens-Franse combinatie van Elsam en EDF Energies Nouvelles.

Siemens levert 25 turbines met een vermogen van 3,6 megawatt elk. Het windpark in de Baai van Liverpool produceert na oplevering stroom voor 75.000 huishoudens. In het voorjaar van 2006 wordt begonnen met de bouw van het park voor de kust. Anderhalf jaar later wordt de eerste stroom verwacht.

“De opdracht onderstreept onze positie in het segment offshore”, aldus A. Nauen, hoofd Wind Power van Siemens. “Tegelijkertijd bouwen we met de opdracht onze positie uit in de snel groeiende markt voor windcentrales in Groot-Brittannië”.

Reageer op dit artikel