nieuws

Schroefbit nooit meer zoek met Bit-Grip

bouwbreed Premium

neumüster – Schroefbits willen nogal eens zoek raken. Schroevenfabrikant Reisser uit het Duitse Ingelfingen-Criesbach biedt als oplossing een rubberen houder aan met vijftien bits voor de meest gangbare schroefsystemen.

De bits komen alleen los uit het materiaal wanneer ze er met de schroefmachine worden uitgedraaid. Dat kan minstens duizend maal. Een clip zet de gepatenteerde Bit-Grip vast op de broekriem. Reisser biedt met de DNS plus en de Dribo A4 ook twee verbeterde schroeven aan. Beide schroeven hebben een frees die tijdens het indraaien het schroefgat boort. De frees is iets breder dan de schroef waardoor een luchtspleet ontstaat. De spleet fungeert als afvoer voor het weggefreesde materiaal. Het freesdeel is schuin vertand zodat het uitgefreesde materiaal sneller wordt afgevoerd. De fabrikant maakt de schroeven uit materiaal dat vrij is van chroom 6. Brussel verbiedt stapsgewijs het gebruik van deze verbinding. Reisser zegt al tien jaar schroeven te leveren zonder chroom 6.

De roestvaststalen Dribo is bedoeld voor de montage van tropisch hardhout. Een speciale bekleding vermindert de weerstand van de schroef in het hout en voorkomt dat de schroef vastbrandt en later niet meer kan worden losgedraaid. Met de speciaal gevormde punt zet de schroef zich direct vast in het materiaal.

Reageer op dit artikel