nieuws

Ruzie tussen Limburg en De Maaswerken

bouwbreed

maastricht – Limburg en projectbureau De Maaswerken ruziën over de uitvoering van een hoogwatergeul bij Well. Die ruzie liep zo hoog op dat gedeputeerde M. Vestjens zich ging beklagen bij staatssecretaris Schultz over de houding van de Maaswerken. Het projectbureau wil een alternatief voor de hoogwatergeul niet uitvoeren. Dat alternatief maakt deel uit van een […]

maastricht – Limburg en projectbureau De Maaswerken ruziën over de uitvoering van een hoogwatergeul bij Well. Die ruzie liep zo hoog op dat gedeputeerde M. Vestjens zich ging beklagen bij staatssecretaris Schultz over de houding van de Maaswerken.

Het projectbureau wil een alternatief voor de hoogwatergeul niet uitvoeren. Dat alternatief maakt deel uit van een besluit van de provincie die daarmee 15 miljoen euro denkt te besparen. Maar De Maaswerken zien dat niet zitten omdat er dan opnieuw gestudeerd moet worden, terwijl het bureau liever met het werk aan de slag gaat.

De grootste fractie in Provinciale Staten, het CDA, eist opheldering. De partij vraagt zich af of samenwerking met De Maaswerken nog wel zin heeft. Volgens het CDA neemt het projectbureau de provincie niet serieus, en dat is onaanvaardbaar, aldus de partij.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels