nieuws

Rockwool breidt activiteiten uit

bouwbreed

hedehusene – Rockwool investeert dit jaar 135 miljoen euro in uitbreiding van zijn activiteiten. Dat heeft de Deense isolatiematerialenfabrikant aangegeven bij de presentatie van de halfjaarcijfers.

Voor de bouw van een splinternieuwe fabriek in Kroatië trekt Rockwool 81 miljoen euro uit. Het concern speelt daarmee in op de vraag naar isolatiemateriaal. Het concern verwacht dat die komende jaren sterk zal stijgen. Onder meer vanwege Europese wetgeving met betrekking tot energiezuinig gebouwen.

Rockwool zag de omzet in het eerste halfjaar met 10 procent toenemen tot 608 miljoen euro. De Denen schrijven de stijging toe aan verhoogde verkoopprijzen en volumegroei. In vrijwel alle landen waar Rockwool actief is, werd meer verkocht, met uitzondering van Duitsland en Polen.

Net als de omzet, stegen ook het bedrijfsresultaat en de nettowinst. Het bedrijfsresultaat klom met 50 procent naar 43,3 miljoen euro. Het nettoresultaat kwam in de eerste zes maanden van dit jaar uit op 28 miljoen euro, hetgeen neerkomt op een stijging van 81 procent ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar.

Rockwool verwacht dat de bedrijvigheid voorlopig blijft groeien, al zal die groei wel wat afnemen. Over het hele jaar rekent de isolatiematerialenproducent op een omzettoename van 8 procent.

De goede resultaten in het eerste halfjaar zijn voor het bedrijf aanleiding om de winstverwachting te verhogen. Rockwool gaat nu uit van een nettoresultaat van rond de 67,5 miljoen euro, 13,5 miljoen meer dan vorig jaar. Eerder werd nog rekening gehouden met een winst van tussen de 60 miljoen en 67 miljoen euro.

Reageer op dit artikel