nieuws

Rectolight-vloer ideaal voor renovatie

bouwbreed

kortrijk – Vooral voor de renovatie van verdiepingsvloeren maakt de Belgische fabrikant Koraton uit Kortrijk de combinatievloer Rectolight. Een lichtgewicht balk- en broodjesvloer, waarvan de broodjes -de vulplaten- zijn gemaakt van gebogen schalen van geperste houtvezel. Ondanks het geringe gewicht van de houten schalen zijn ze sterk genoeg om probleemloos te worden belopen. De combinatievloer […]

kortrijk – Vooral voor de renovatie van verdiepingsvloeren maakt de Belgische fabrikant Koraton uit Kortrijk de combinatievloer Rectolight. Een lichtgewicht balk- en broodjesvloer, waarvan de broodjes -de vulplaten- zijn gemaakt van gebogen schalen van geperste houtvezel. Ondanks het geringe gewicht van de houten schalen zijn ze sterk genoeg om probleemloos te worden belopen.

De combinatievloer is opgebouwd uit balken in voorgespannen beton. Deze balken in omgekeerde T-vorm zijn aan de bovenzijde gekarteld. De vulstenen worden ertussen gelegd.

De vulstenen hebben een gebogen vorm met versterkingsribben. De vulstenen zijn 49 centimeter breed en 120 centimeter lang. De gangbare hoogtes zijn 12 en 16 centimeter. Erbij hoort een speciaal eindstuk. De vulstenen hebben een minimum weerstand op doorbuiging van 1,5 kN. De maximum overspanning is 6,48 meter.

De vulstenen zijn gemakkelijk te stapelen en te hanteren.

De gebogen onderzijde van de vulsteen kan zo worden geschilderd of voorzien van een verlaagd plafond. De vloer wordt op de bouwplaats afgewerkt met een ter plaatse gestorte druklaag.

Reageer op dit artikel