nieuws

Ouderenwoningen aan oever van de Amstel

bouwbreed

amsterdam – De Amsterdamse woningbouwvereniging AWV bouwt met hulp van Humanitas een bijzonder complex met levensloopbestendige woningen aan de oever van de Amstel. De nieuwbouw in het gebied achter het Amstelstation wordt nauw verweven met de buurt en gecombineerd met voorzieningen zoals winkels, een restaurant en diverse vormen van zorgverlening. AWV bezit aan de Amstel […]

amsterdam – De Amsterdamse woningbouwvereniging AWV bouwt met hulp van Humanitas een bijzonder complex met levensloopbestendige woningen aan de oever van de Amstel. De nieuwbouw in het gebied achter het Amstelstation wordt nauw verweven met de buurt en gecombineerd met voorzieningen zoals winkels, een restaurant en diverse vormen van zorgverlening.

AWV bezit aan de Amstel driehonderd verouderde na-oorlogse portiekwoningen. Zij passen niet meer bij het gebied dat wordt gedomineerd door hoge kantoor- en woongebouwen. Er is daarom behoefte aan een flinke hoeveelheid nieuwe woningen en bouwen in een hoge dichtheid.

De plannen voor een levensloopbestendige wijk zijn gebaseerd op eerdere bouwprojecten van Humanitas in Rotterdam. De woning is zodanig ingericht dat iedereen er kan wonen, ongeacht de hulpvraag. Zodra senioren en gehandicapten extra zorg nodig hebben dan hoeven ze niet te verhuizen, maar wordt de woning aangepast aan de noden van de gebruiker. Het is voor het eerst dat Humanitas een dergelijk complex buiten Rotterdam mogelijk maakt.

Reageer op dit artikel