nieuws

Opnieuw plannen voor mensmuseum

bouwbreed

oegstgeest – In Oegstgeest moet een educatief museum verrijzen in de vorm van een 35 meter hoge zittende mens. Bezoekers kunnen daarin een reis maken door het menselijk lichaam. Het Wassenaarse bedrijf Reco Productions heeft hiertoe plannen ingediend bij de gemeente Oegstgeest. Het idee is niet nieuw. Eerder al bestonden er plannen voor een dergelijk […]

oegstgeest – In Oegstgeest moet een educatief museum verrijzen in de vorm van een 35 meter hoge zittende mens. Bezoekers kunnen daarin een reis maken door het menselijk lichaam. Het Wassenaarse bedrijf Reco Productions heeft hiertoe plannen ingediend bij de gemeente Oegstgeest.

Het idee is niet nieuw. Eerder al bestonden er plannen voor een dergelijk mensmuseum: Corpus dat in Amsterdam zou moeten komen en Nana dat Rotterdam zou moeten sieren. Beide keren strandde het plan op de financiële risico�s. Reco Productions wilde Corpus in Amsterdam ontwikkelen en probeert nu hetzelfde in Oegstgeest. Corpus wordt een attractie voor het hele gezin.

Reco ontwikkelt tentoonstellingsconcepten. Het bedrijf was ook verantwoordelijk voor de komst van Holland Experience, een driedimensionaal theater over Nederland, in Amsterdam.

Reageer op dit artikel